Freelance Marketeer zijn zonder website, zonder huisstijl en zonder persoonlijke marketing. Dat kan toch niet? Dus wel! Vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen zonder dit alles en gaf mezelf een jaar de tijd om uit te vogelen wat precies de richting zou zijn die ik op zou gaan. En dan, tijdens mijn zwangerschapsverlof, zou ik mijn website maken. Klinkt als een strak plan, maar, twee keer knipperen met mijn ogen en mijn verlof was voorbij en ik had nog steeds geen website!

Projectmanagement en marketing van mijn eigen website

Nu ben ik weer aan de bak en heb ik geen excuses meer! Ik pak het als volgt aan: Met behulp van wordpress.com, w3schools.com en andere hulpbronnen ga ik mijn eigen website maken. En, omdat ik het dus zelf ga doen en wel wat stomme keuzes zal maken, ga ik mijn reis met jullie delen, zodat jullie hier hopelijk iets van opsteken en misschien geïnspireerd raken om ook zelf wat meer aan de knoppen te gaan zitten.

Wat kunnen jullie verwachten?

  • Hoe heb ik de naam van mijn eenmanszaak (en dus website) gekozen?
  • Hoe ben ik tot mijn logo & huisstijl gekomen?
  • Het aanmaken van mijn wordpress.com account en de verwachtingen die ik had en wat het in werkelijkheid bleek te zijn
  • Welk wordpress thema ik gekozen heb en hoe ik deze aangepast heb naar mijn eigen huisstijl
  • Hoe je Google Tag Manager het beste kunt toevoegen
  • Welke Google Analytics Events ik gebruik
  • Welke andere tooling ik inzet om het gedrag van bezoekers van mijn website inzichtelijk te krijgen
  • Wat wordpress plugins zijn, welke ik gebruik en hoe
  • Hoe mijn ontdekkingstocht gegaan is in de wereld van CSS
  • Alles wat ik verder onderweg tegenkom

P.s. Alle content op deze website zal van mijzelf zijn. Inclusief de foto’s. Onder elke blogpost zal ik kort omschrijven waarom ik de foto in kwestie heb gekozen als openingsplaat. Te beginnen met bovenstaande: Ik heb een zwak voor het fotograferen van trappen. Ze symboliseren groei, stapje voor stapje dichterbij je doel komen. Vandaar dat ik de foto van deze trap, genomen in de Algarve, Portugal geschikt vond voor mijn eerste blogpost. De eerste stap naar mijn eigen website!

One thought on “Fail Forward #1 – Ik ga mijn website maken!

Comments are closed.