Waar begin je wanneer je besluit om een eenmanszaak te starten? Voordat ik mij inschreef bij de KvK was ik van mening dat ik een pakkende naam moest hebben die niet veel prijs gaf van wat ik doe, zodat ik alle kanten nog op zou kunnen. Mijn achternaam (Mekkelholt) betekent zoveel als: Grote berg hout (Mekkel = groot, Holt = Hout). Hout is afkomstig van bomen en bomen staan voor het leven en voor groei. Daar wilde ik wel wat mee.

Het bleek nog een flinke klus om een naam te vinden waar ik me comfortabel bij voelde. Vond ik het een te ‘zweverig’, het ander te concreet of corporate, er was altijd wel wat op aan te merken. De tijd begon te dringen en ik besloot om mij gewoon bij de KvK in te schrijven als: Esther Mekkelholt. Een extra handelsnaam kon ik altijd later nog toevoegen.

Tijdens mijn afspraak bij de KvK werd ik geholpen door een zeer behulpzame man die mij vroeg naar de naam van mijn eenmanszaak. Mijn antwoord: “Esther Mekkelholt.” Hij reageerde verrassend, met de woorden: “Wat ben ik blij dat je gewoon je eigen naam gebruikt, want als je de telefoon opneemt, wat zeg je dan? …. Juist! Met Esther Mekkelholt.” Deze nuchtere woorden maakten dat ik sinds mijn inschrijving niet meer nagedacht heb over een andere handelsnaam.

Waarom deze afbeelding?
Drie maal raden? Het is een boom! Zoals hierboven omschreven heeft mijn achternaam met hout en bomen te maken, om deze reden vond ik hem wel toepasselijk. Ik vind het een prachtige sprookjesachtige boom. Hij staat in Nieuw-Zeeland, in Auckland. Een tweede reden: Voor mezelf beginnen was een stap buiten mijn comfortzone. Net als naar Nieuw-Zeeland gaan. Ik was nog nooit zo ver geweest (kan ook niet), maar heb het toch gedaan! Geen moment spijt van gehad.

2 thoughts on “Fail Forward #2 – De naam van mijn eenmanszaak

Comments are closed.