Na mijn eenmanszaak geregistreerd te hebben en een half jaar lekker bezig geweest te zijn vond ik het tijd voor een logo en een mini-huisstijl. Tijdens mijn tijd bij Veronica Uitgeverij heb ik heel prettig samengewerkt met creatieve alleskunner Duncan de Jong. In 2015 is Duncan voor zichzelf begonnen onder de naam DTAIL Design en ik vroeg aan hem of hij mij kon helpen met het ontwikkelen van een logo.

De briefing voor mijn logo

Bij het bedenken van de naam van mijn eenmanszaak heb ik mijn zinnen gezet op ‘iets met een boom’. Bij mijn uiteindelijke naam is dit idee gesneuveld, maar in mijn briefing naar Duncan kwam dit weer naar boven. Het leek me namelijk wel mooi als mijn logo op een of andere manier een verbinding had met mijn achternaam en met een boom. Zo gaf ik weer niet teveel weg over wat ik doe.

Het proces van DTAIL Design

Na een telefoontje waarin Duncan nog wat vragen stelde ging hij aan de slag. Al vrij gauw kreeg ik een mail naar een Sketch document waar ik een aantal prachtige concepten zag. Duncan was gaan schetsen en in dit document kon ik de volledige gedachtegang van Duncan volgen naar de verschillende concepten. Super interessant! Telefonisch liepen we het document door en op een gegeven moment zei Duncan dat hij een beetje eigenwijs was geweest en nog een idee uitgewerkt had, alleen, dit idee had niks met een boom te maken. Hij voegde het laatste concept toe, ik refreshte het document en was meteen verkocht!

Het eindresultaat

Op mijn beeld verschenen op een zwierige manier de letters E en M met mijn naam erin verweven. De zwierige E en M kan ik los als icon gebruiken en als volledig logo kan ik mijn naam toevoegen. De kleuren vind ik prachtig en zijn ontzettend goed gekozen. Wat ik uiteindelijk opgeleverd heb gekregen:

  • Logo & icon te gebruiken voor print (CMYK)
  • Logo & icon te gebruiken voor online (RGB)
  • Fancy factuur template
  • Visitekaartje
  • PDF met daarin een overzicht van alle gebruikte lettertypen, lettergrootten en kleuren

Waarom deze afbeelding?
Een logo en huisstijl is een van de pilaren waar je organisatie op steunt. Het is je gezicht naar buiten toe en houdt de boel consistent (mits je er goed gebruik van maakt).

One thought on “Fail Forward #3 – Mijn logo & huisstijl

Comments are closed.